top of page
Uitzicht over Cómpeta

Groepsreis wandelvakantie Andalusië - De mooiste wandelingen van Cómpeta met rustiek verblijf

Een volledig verzorgd en adembenemend avontuur met een typisch Spaans verblijf

8 dagen

vanaf €899,- 

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol

 

 
 
 
 
 

Wandelreis in de achtertuin van de Costa del Sol
Het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta ligt in de streek Axarquia in de zuidelijke regio Andalusië, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Het ’witte dorp’ heeft een enorm natuurpark met op de achtergrond de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens als achtertuin.

Vooral het voorjaar, het najaar en de winter zijn ideale jaargetijden om er te wandelen met dagtemperaturen van 16-23 graden. In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar.

Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waarin olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien.

Wij zijn een familie van wandelliefhebbers. Wij verzorgen al het lokale vervoer naar de wandeltochten en één van ons zal tijdens alle wandelingen meelopen.

Het verblijf is in Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, de supermarkt en andere winkels liggen direct om de hoek! 

Het plaatsje Cómpeta telt maar liefst 20 restaurantjes. Onze lokale vertegenwoordiging zorgt ervoor dat iedere avond een mooie grote tafel gereserveerd wordt voor de avondmaaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Onze dagelijkse gezamenlijke avondmaaltijd is dus geregeld en inbegrepen in de reissom.

Andalusië-uitzicht-Cómpeta
Spanjeanders-tourgids

Reisleider

Onne Schepel

Talen

Nederlands - Engels - Spaans - Portugees

Route

van licht glooiend tot flink stijgend, hoogteverschillen van 250 tot 380 meter. Elke dag is er een begeleide ochtend- en een middagwandeling. Tijdens de ochtendwandeling zijn we 3 tot 4 uur onderweg (van 10:00 uur tot 13:00 of 14:00 uur). Wanneer u niet mee gaat met de middagwandeling heeft u de rest van de dag vrij te besteden tot het avondeten. Wanneer u mee gaat met de middagwandeling bent u iedere dag 2 tot 2,5 uur langer onderweg (tot ongeveer 17.00 uur). U kunt elke dag aan het eind van de ochtendwandeling besluiten of u verder wilt wandelen of terug wilt keren naar Cómpeta. Per wandeldag wordt ca. 8 tot 16 km afgelegd, in 3 tot 7 uur. De wandelingen, vaak over geiten- en ezelpaden, gaan tot iets boven 1000 meter. Cómpeta zelf ligt op ruim 600 meter.

Groep

Minimaal 6 / maximaal 16 reizigers.