top of page
Uitzicht over Cómpeta

Wandelvakantie Andalusië - Trektocht Cómpeta naar nerja

 

 

 

Een wonderlijke trektocht door de mooiste spaanse landschappen en dorpen

8 dagen

vanaf €329,- 

Trektocht door de natuur van Almijara 

 

 
 
 
 
 

In de bergen van Almijara in de Spaanse provincie Andalusië zijn het voor- en najaar ideale jaargetijden om te wandelen met dagtemperaturen van rond de 20 graden (maar in juli en augustus +30 graden). Ook in de winter zijn de temperaturen op het midden van de dag nog aangenaam. De natuur is in het voorjaar op haar mooist wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn. In deze regio schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar!

De natuur van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, vaak over voet- en ezelpaden, gaan naar hoogtes van ongeveer 1100 meter.

De reis start in Cómpeta (700 meter), een sfeervol en gezellig bergplaatsje. Het ligt verscholen aan het einde van een langgerekt dal en ver weg van het massatoerisme. Vanuit het levendige Cómpeta loop je door pijnboombossen naar de Cerro Gavilan, een 1130 meter hoge top met in alle richtingen een schitterend panorama. In de verte zie je zelfs al de kustplaats Nerja liggen, het eindpunt van jouw reis. De GR 249 die je volgt, was vroeger een handelspad waarover muilezeldrijvers hun koopwaar vanuit de kust naar de streek rond Granada brachten. Onderweg kom je zelfs langs ruïnes van oude herbergen waar de drijvers de nacht doorbrachten. Langs de paden staan prachtig bloeiende gaspeldoornstruikjes en oude vijgenbomen. De route brengt je vervolgens naar Acebuchal, een dorpje dat in 1949 werd verlaten en daarna in verval raakte. In 1998 starte Antonio Garcia Sánchez met de restauratie ervan en het resultaat mag er zijn! In Acebuchal verblijf je in een gastvrije b&b van een Vlaams stel, die ook het ontbijt zullen bereiden. Vanuit hier loop je verder naar Frigiliana, eind vorige eeuw uitgeroepen tot het "mooiste dorp van Spanje". Vooral de oude Moorse wijk is de moeite waard met een labyrint van steegjes, trapjes en doorsteekjes. Deze tocht gaat verder door twee valleien met onderweg heerlijk geurende manshoge rozemarijnstruiken. Een afdaling brengt je tenslotte naar de Rio Chillar, een bergrivier met stroomversnellingen en watervalletjes, met als eindbestemming Nerja: een lieflijk kustplaatsje aan de Costa del Sol. 

Cómpeta-uitzicht
Spanjeanders-gids

Reisleider

Onne Schepel

Talen

Nederlands - Engels - Spaans - Portugees

Route

Deze trektocht biedt voor ieder wat wils en heeft een gemakkelijke variant met dagwandelingen van ca. 4 uur en een interessantere / langere variant “off the beaten track” met dagwandelingen van ca. 6-8 uur. Je kunt per dag beslissen of je de volgende dag de korte of lange variant wilt doen.

Anderen bekeken ook

Cómpeta-uitzicht
  * Nederlandstalige routebeschrijving en vertegenwoordiging 
  * Gpx data beschikbaar
  * Verblijf in één van de mooiste dorpen van Andalusië
  * Keuze uit verschillende rustieke en luxe verblijfplaatsen
wandelen

Wandelen

8 Dagen

kalender

Vanaf 249,- pp

Cómpeta-uitzicht
  * Verblijf in een typisch Andalusisch dorpshuis.
  * Inclusief ontbijt en diner in lokale restaurantjes
  * Begeleide wandelvakantie in een heerlijk klimaat.
  * Nederlands sprekende lokale gids en reisleiding 
wandelen

Wandelen

8 Dagen

kalender

Vanaf 899,- pp

Cómpeta-uitzicht
  * Verblijf in een driesterren hotel.
  * Inclusief ontbijt en diner in lokale restaurantjes
  * Begeleide wandelvakantie in een heerlijk klimaat.
  * Nederlands sprekende lokale gids en reisleiding 
wandelen

Wandelen

8 Dagen

kalender

Vanaf 1099,- pp

Cómpeta-uitzicht
  * Onze experts stellen samen met u de perfecte wandelvakantie samen
  * Wij hebben een groot arsenaal aan prachtige wandelingen voor elk niveau
  * Loop door de mooiste dorpen en landschappen van Andalusië
wandelen

Wandelen

x Dagen

kalender

Prijs op aanvraag

Trektocht Nerja web_edited_edited.jpg

Vraag offerte aan

Bedankt voor je verzoek, we reageren zo snel mogelijk

bottom of page