top of page
151.Wandelfestival Cómpeta, dag 4.JPG

Cómpeta wandel4daagse

De twaalfde editie: 26 t/m 29 september 2024!
De wandel4daagse is volgeboekt!

We hopen dat jullie ook dit jaar weer mee kunnen doen. De Cómpeta wandel4daagse is dé gelegenheid om oude en nieuwe wandelvrienden te ontmoeten.

We zijn blij dat we jullie opnieuw een afwisselend programma van wandelingen begeleid door ervaren gidsen te kunnen aanbieden, dat je onderaan deze pagina kunt vinden.

Niveaus van de wandelingen

Net als vorig jaar hebben we 3 niveaus van wandelingen (2 groepen per niveau) waarvoor de volgende maximum criteria gelden:

  • Niveau 1: maximum 10 km, 4 uur (excl. pauzes), max. hoogteverschil 500 meter
    VOLGEBOEKT

  • Niveau 2: maximum 15 km, 6 uur (excl. pauzes), max. hoogteverschil 800 meter

  • Niveau 3: maximum 20 km, 8 uur (excl. pauzes), max. hoogteverschil 1400 meter.
     

Voor alle duidelijkheid: er bestaat niet zoiets als een makkelijke wandeling in een heuvelachtige en bergachtige streek als Cómpeta. Er zijn altijd hoogteverschillen, warmte en de paden zijn soms moeilijk met losse stenen. 10 kilometer wandelen in Cómpeta staat gelijk met 15 kilometer wandelen in Nederland. In overleg met de gids kan een deelnemer dagelijks van niveau veranderen.

 

Iedere deelnemer die de 4 dagen heeft gelopen, ontvangt een medaille!

Wandelen in de bergen
Bergwandeling

Praktische informatie: carpool, lunch en prijzen

We gaan door met ons systeem van carpoolen op dag 2 en 3, waarvoor de chauffeurs een korting krijgen van € 10,-, maar we zorgen ook voor een minibus op die dagen zodat de auto’s niet worden overbeladen. Op dag 1 zorgen we voor de veiligheid van de deelnemers voor een shuttle bus om een stuk van 1,2 kilometer langs de drukke asfaltweg naar Torrox te vermijden.
Johan’s koffietafel zal voor alle niveaus op alle dagen ergens op de route staan.


Dit jaar hebben we op 29 september na de laatste wandeling een paella lunch op het terras van Hotel Balcón de Cómpeta, waarbij gekozen kan worden uit een originele paella (vis/vlees), een vis paella of een vegetarische paella, begeleid door diverse salades met daarna een dessert.

De deelname prijzen zijn dit jaar:

  • € 40,- p.p. voor alle 4 dagen,

  • € 10,- korting voor chauffeurs die in hun auto max. 3 andere wandelaars mee kunnen nemen op dag 2 en 3,

  • € 15,- p.p. voor de paella lunch op het terras van hotel Balcón de Cómpeta op 29 september na de laatste wandeling (deze prijs is alleen geldig bij voorinschrijving, als je het buffet wilt boeken tijdens de 4daagse kost het € 20,-). De paella-kaartjes worden genummerd en dienen ook als gratis loterij-kaartjes voor de loterij die wordt gehouden voor de medaille-uitreiking en de paella lunch.

Volgeboekt

Meer weten? Stuur een email met je wensen naar spanjeanders@gmail.com en wij reageren onmiddellijk.

Bergwandeling

Programma Cómpeta wandelvierdaagse 2024

Donderdag 26 September start en einde in Hotel Balcón de Cómpeta

09.00 uur niveau 3 (20 km/7 uur): rondwandeling via Venta de Palma, ruig pad door vallei naar geitenboerderij, geitenpad naar Haza de Rila en Fuente Teja en via Casa la Mina, het kruispunt onder de brandweerhut, Puerto del Collado en Cruz del Monte terug naar Cómpeta.


09.30 uur niveau 2 (13 km/4,5 uur): rondwandeling via Venta de Palma, bustransfer (voor veiligheid) naar geitenboerderij, geitenpad naar Haza de Rila en Puerto del Collado en via Cruz del Monte terug naar Cómpeta.


10.00 uur niveau 1 (8 km/3 uur): lineaire wandeling via Venta de Palma, bustransfer (voor veiligheid) naar geitenboerderij, geitenpad naar Haza de Rila en Rio Torrox en terug naar het helikopterplatform + bustransfer naar Cómpeta.


Koffie/thee stop met Johan voor alle niveaus bij Haza de Rila waar alle routes langs komen.

bottom of page