Trektocht Granada


 

Combinatie van wandelen en cultuur:
Individueel wandelarrangement Є 348,- per persoon


Cómpeta is het uitgangspunt van deze magnifieke wandeltrektocht. De eerste 3 nachten verblijft u daar in pension Hadriano en maakt u een aantal inloopwandelingen in het Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda. Op dag 4 wordt u per Landrover naar een pas gebracht waar u het gebergte oversteekt naar de provincie Granada. Daar volgt u over mooie wandelpaden en zandwegen de langeafstandwandelroute E4/GR7 tot Nigüelas. Iedere dag toont een heel ander landschap. Eerst overnacht u in een goed 2 sterren hostal in Jayena. De volgende nacht verblijft u in een gastvrij B & B in Albuñuelas bij een vriendelijk Engels echtpaar. De laatste 2 nachten verblijft u in een prima hostal in Granada, waar u de gelegenheid heeft het wereldberoemde Alhambra te bezoeken.

Dagprogramma:

Dag 1 Aankomst in Cómpeta, inloopwandeling (2½ uur)
Dag 2 Rondwandeling Cómpeta (hoogte 640 m)-Cerro Gavilan met uitkijkhut (1139 m)-Casa de la Mina (860 m)-Cómpeta (4½ uur)
Dag 3 Rondwandeling Fábrica de Luz (700 m)-Puerto Blanquillo (1208 m)-Cómpeta (5 uur)
Dag 4 Transfer per Landrover naar de Puerto Blanquillo, vandaar begint de wandeling over de Puerto de Cómpeta (1420 m) naar La Resinera (890 m) en vervolgens via de E4/GR7 naar Jayena (7 uur)
Dag 5 U wandelt via de E4/GR7 door een ongerept natuurgebied eerst naar de Prados de Lopera en daarna naar Albuñuelas (8 uur), indien nodig kan een deel van de wandeling per taxi worden gedaan 
Dag 6 U wandelt via de E4/GR7 door de Lecrin vallei naar Nigüelas (5 uur) waar wij u ontmoeten en u met de bagage naar het hotel in het centrum van Granada brengen 
Dag 7 Bezoek aan het Alhambra
Dag 8 Vertrek uit Granada.


 

 

Zwaarte:

Deze wandeltrektocht is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring.

Accommodatie

Dagen 1, 2 en 3 verblijft u in een 2-persoonskamer met privé badkamer in gerestaureerd authentiek dorpshuis in het centrum van Cómpeta (pension Hadriano).

Dag 4 verblijft u op basis van half-pension (diner en ontbijt) in een 2-persoonskamer met privé badkamer in hostal La Almijara in Jayena.

Dag 5 verblijft u op basis van half-pension (diner en ontbijt) in een 2-persoonskamer met privé badkamer in B & B Casa Azul in Albuñuelas.

Dagen 6 en 7 verblijft u in een 2-persoonskamer met privé badkamer in hostal Casa Salvador in het centrum van Granada.
 

Reisperiode

Deze reis kan geboekt worden van 01-01 tot en met 31-12, het hele jaar dus. Maar de maanden juli en augustus zijn eigenlijk te warm om hier te wandelen. Omdat de vliegmaatschappijen door de week (dinsdag, woensdag en donderdag) vaak goedkopere prijzen aanbieden, kan de reis bij het individuele wandelarrangement op iedere dag van de week beginnen en eindigen. Extra nachten in pension Hadriano in Cómpeta kosten € 20,- per persoon en extra nachten in hostal Casa Salvador in Granada kosten € 25,- per persoon.

 

Maaltijden

Om ontspannen de langste wandelingen (26 km resp. 30 km) te kunnen maken worden in Jayena en Albuñuelas het diner en ontbijt voor u verzorgd (op verzoek ook vegetarisch). Verder bent u vrij waar u gaat eten. In pension Hadriano in Cómpeta kunt u zelf koken of in een van de vele restaurantjes of tapasbars in de buurt gaan eten. In Granada zijn ontelbare eetgelegenheden (Casa Salvador heeft een goed restaurant). In ieder dorp zijn voldoende winkels om uw lunch voor onderweg te kopen.

 

Reissom

Individueel 8-daags wandelarrangement € 348,- per persoon (bij min. 2 personen). U kunt de tocht ook alleen lopen. De één persoons toeslag bedraagt € 140,-.


 

 

Bij de reissom inbegrepen:

Alle overnachtingen in de genoemde accommodaties in 2-persoonskamers met privé badkamer, de genoemde maaltijden, transfer van de bushalte van Cómpeta op de aankomstdag, transfer naar de Fábrica de Luz op dag 3, transfer naar de Puerto Blanquillo op dag 4, transfer van Nigüelas naar Granada, vervoer van uw zware bagage van Cómpeta naar Granada, uitgebreide Nederlandse routebeschrijvingen, GPX-bestanden en kaartmateriaal. 

Niet bij de reissom inbegrepen:

Heenreis vanuit Nederland tot bushalte Cómpeta en de terugreis vanaf Granada naar Nederland, overige maaltijden en entree Alhambra (2014) € 15,40.

Vervoer:

Wij raden aan een retourticket naar Málaga te kopen. Er zijn veel goedkope lijnvluchten naar vliegveld Málaga. Vanaf het vliegveld vertrekt ieder half uur een bus naar het busstation van Málaga, ritduur ca. 20 minuten, ritprijs (2014) € 3,-. Vanaf het busstation vertrekt een bus naar Cómpeta op weekdagen om 11.30, 13.15 en 18.30 uur, op zaterdag om 13.15 en 18.30 uur en op zondag om 10.30 en 20.00 uur, ritduur ca. 1,5 uur, ritprijs (2014) € 4,40. Van Granada vertrekken er 18 bussen per dag naar Málaga, er is dus bijna altijd een goed aansluitende bus voor uw vlucht vanuit Málaga naar Nederland, de eerste bus vertrekt om 07.00 uur en komt in Málaga aan om 08.45 uur, ritprijs (2014) € 11,-.
 

Bagage:

Bij deze individuele wandeltrektocht draagt u de bagage voor 2 overnachtingen zelf (Jayena en Albuñuelas). Uw zware bagage wordt door ons van Cómpeta naar Granada gebracht.