Wandeltrektocht Alfarnatejo 

Wandeltrektocht Cómpeta – Alfarnatejo met bagagevervoer 8 dagen/7 nachten Є 246,- per persoon.

Wil je te voet een groter gebied leren kennen en toch zonder bagage wandelen dan is dit een ideaal arrangement. De eerste 3 nachten verblijf je in pension Hadriano in Cómpeta en maak je een tweetal wandelingen in het natuurgebied Sierra de Tejeda, op dag 4 begint de trektocht over een mooie wandelroute via de zuidkant van het natuurgebied langs de dorpjes Canillas de Aceituno en Alcaucin naar Ventas de Zafarraya waar je overnacht in een Spaans hostal, op dag 5 loop je via de GR7 naar Alfarnatejo waar je de volgende 3 nachten verblijft in een B & B van een gastvrij Nederlands echtpaar, Arend en Denise. Het gebied rond Alfarnatejo wordt de kleine Pyreneeën genoemd. Ook hier kan fantastisch worden gewandeld.

Zwaarte:

Deze wandeltrektocht is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring. Indien gewenst, kunnen de wandelingen op de trektocht worden ingekort door een stuk met de bagageauto mee te rijden. 

 

Het programma van dag tot dag:

Dag 1 aankomst Cómpeta, transfer van bushalte, acclimatiseren in het dorp, eventueel kleine inloopwandeling 1 – 2 uur, overnachting in pension Hadriano;
Dag 2 rondwandeling in het natuurgebied boven Canillas de Albaida 3 – 5 uur, overnachting in pension Hadriano;
Dag 3 transfer naar Fabrica de la Luz, wandeling naar de Puerto Blanquillo en terug via de muilezelroute naar Cómpeta ± 5 uur, overnachting in pension Hadriano;
Dag 4 transfer naar La Rahije, wandeling via Canillas de Aceituno en Alcaucin naar Ventas de Zafarraya ± 6½ uur, overnachting in hostal Aqui te quiero ver, je bagage wordt van Cómpeta naar Ventas de Zafarraya gebracht;
Dag 5 wandeling via de GR7 naar Alfarnatejo ± 6½ uur, overnachting in B & B El Aguila Libre, je bagage wordt van Ventas de Zafaraya naar Alfarnatejo gebracht;
Dag 6 wandeling in de omgeving van Alfarnate en Alfarnatejo ± 5 uur of eventueel rustdag, overnachting in El Aguila Libre;
Dag 7 spectaculaire wandeling naar de Tajo de Gomer ± 4½ uur, overnachting in El Aguila Libre;
Dag 8 vertrek uit Alfarnatejo, transfer naar bushalte in Colmenar.

Maaltijden

Je bent vrij wat en waar je gaat eten. In pension Hadriano in Cómpeta kun je zelf koken of in een van de vele restaurantjes of tapasbars in de buurt gaan eten.
Hostal Aqui te quiero ver heeft een bar/restaurant (niet duur).
Ook in Alfarnatejo kun je kiezen: er zijn verschillende restaurants in de buurt, maar bij Arend en Denise kun je ook prima eten (en niet duur). Het ontbijt bij hen is inclusief.

 

Reissom

Individueel 8-daags wandelarrangement Є 246,- per persoon (bij min. 2 personen).

Bij de reissom inbegrepen

Alle overnachtingen in de genoemde accommodaties in 2-persoonskamers met privé badkamer (bij El Aguila Libre 2 badkamers op de gang), ontbijt op dag 6, 7 en 8, alle genoemde lokale transfers, bagagevervoer van Cómpeta naar Ventas de Zafarraya en vandaar naar Alfarnatejo, uitgebreide Nederlandse routebeschrijvingen (ook met GPS markeringen) en kaartmateriaal.

Niet bij de reissom inbegrepen

Heenreis vanuit Nederland tot bushalte Cómpeta, terugreis naar Nederland vanaf de bushalte in Colmenar, overige maaltijden.

Vervoer

Wij raden aan een retourticket naar Málaga te kopen. Er zijn veel goedkope lijnvluchten naar vliegveld Málaga. Vanaf het vliegveld vertrekt ieder half uur een bus naar het busstation van Málaga, ritduur ± 20 minuten, ritprijs € 2,-. Vanaf het busstation van Málaga vertrekt de bus naar Cómpeta op werkdagen om 11.30, 13.15 en 18.30 uur, op zaterdag om 13.15 en 18.30 uur en op zondag om 10.30 en 20.15 uur, ritduur ± 1½ uur, ritprijs € 4,10.
Voor de terugreis: uit Colmenar vertrekt de bus naar Málaga dagelijks om 7.15, 8.00, 9.15, 10.15, 14.15, 16.15 en 18.45 uur, ritduur ± 45 minuten, ritprijs ± € 2,-.