Wandelen Cabo de Gata 

Wandelvakantie Cabo de Gata 1 week
€ 243,- per persoon (bij 2 personen). € 198,- per persoon (bij 4 personen).

Het natuurgebied Cabo de Gata is één van de pareltjes van Spanje. Een woest oud vulkanisch landschap met een ruige kust afgewisseld door mooie baaien en zandstranden met weinig toerisme.

Cabo de Gata ligt in het uiterste zuidoosten van Spanje en heeft de meeste zonuren en de minste neerslag van Europa (gemiddeld minder dan 200 mm per jaar, vergelijk met het Nederlands gemiddelde van 780 mm per jaar). Het natuurgebied omvat ongeveer 38.000 hectare land en 12.000 hectare water (een gebied ter grootte van de halve provincie Utrecht).

Wandelarrangement Cabo de Gata Wandelen Cabo de Gata


film you tube - Korte impressie Cabo de Gata

 

Dit is een plek waar ideaal gewandeld kan worden: in de herfst, de winter en het voorjaar. In de zomermaanden is het hier te warm om te wandelen. In de wintermaanden is het er meestal zonnig en is de temperatuur overdag te vergelijken met een mooie voorjaarsdag in Nederland. De avonden zijn fris en dan is het aangenaam zitten bij een haardvuur. In voor- en najaar heeft zuidoost Spanje voor onze begrippen zomerse temperaturen.

Trektocht Andalucia Trektocht Andalusia

Wij wonen zelf in Cómpeta (op 3 uur rijden van Cabo de Gata) maar komen hier regelmatig om ook van een ander wandelgebied te genieten en wat voor een wandelgebied! We hebben inmiddels meer dan 20 wandelroutes ontdekt en beschreven (van 2 tot 7 uur) en willen u daarin graag laten meedelen.

Trektocht Cato de Gata Dagtocht in Cato de Gata


Wandelingen over kustpaden en over de bergen en heuvels die deze ruige Middellandse zeekust omgeven. Soms ook via de GR 92 die ook door dit gebied loopt. Er zijn weinig hoogteverschillen, de hoogste berg in het natuurpark is El Fraile (493 m). Een interessante wandeling voor vogelliefhebbers is de rondwandeling (3 uur zonder hoogteverschillen) rond de Salinas de Cabo de Gata, een zoutwater lagune die door een 400 meter brede zandbank van het strand wordt afgescheiden. Hier kunnen (met name in de tijd van de vogeltrek) meer dan 80 verschillende vogelsoorten worden geteld.

Wij bieden het volgende wandelarrangement aan:

- 1 week verblijf in Cortijo Elga, een mooi 2-persoons appartement midden in de natuur net buiten het dorp Rodalquilar met de volgende voorzieningen: grote woonkamer met open haard en open compleet ingerichte keuken, 2 persoons slaapkamer, badkamer met douche en groot buitenterras;
- gedetailleerde routebeschrijving naar uw accommodatie vanaf vliegveld Alicante, vliegveld Almería en vliegveld Málaga;
- wandelingen naar behoefte van 2 tot 7 uur per dag met uitgebreide wandelbeschrijvingen en routekaarten;
prijs per persoon (bij 2 personen) € 243,- (bij 4 personen) € 198,-

Cortijo Elga

Cortijo Elga Cortijo Elga, B&B in Cato de Gata
Cortijo Elga Cortijo Elga

Cortijo Elga

Dit aanbod is het gehele jaar geldig met uitzondering van de week vóór Pasen (Semana Santa) en de maanden juli en augustus. Niet inbegrepen in de prijs is het vervoer naar en van Cortijo Elga. U kunt vanuit Nederland/België een vlucht boeken naar vliegveld Almería (45 minuten rijden naar Rodalquilar), naar vliegveld Alicante (2,5 uur rijden naar Rodalquilar) of naar vliegveld Málaga (3,5 uur rijden naar Rodalquilar). Vooral naar Alicante en Málaga zijn er veel voordelige aanbiedingen. Uw vlucht naar Spanje dient u zelf te boeken.

Voor dit arrangement is een (huur)auto onontbeerlijk. Op de vliegvelden Alicante en Málaga zijn volop mogelijkheden een auto te huren. Er zijn veel verhuurmaatschappijen met uiteenlopende tarieven. U kunt buiten het hoogseizoen een goede economy auto huren voor minder dan € 120,- per week. Het loont de moeite om even te googelen en de diverse maatschappijen met elkaar te vergelijken.
 
Dit arrangement kan op iedere dag van de week ingaan en eindigen. Kijk op welke dagen u het goedkoopst kunt vliegen en reserveer dan bij ons het wandelarrangement met het verblijf.