Skiën Spanje 

De Sierra Nevada is het meest zuidelijke skigebied van Europa. Het skidorp en beginstation Pradollano ligt op 2100 meter hoogte. De liften gaan tot ruim 3300 meter hoogte tot de top van de berg Veleta waarvandaan op heldere dagen de bergen aan de overzijde van de Middellandse Zee (Marokko) zichtbaar zijn. Er is ruim 75 km gemarkeerde piste, in zwaarte uiteenlopend van groen (heel gemakkelijk) naar blauw (gemakkelijk) en rood (moeilijk) tot zwart (zeer moeilijk). Elk niveau skiër kan hier volop aan zijn trekken komen.

Het skiseizoen loopt van eind november tot eind april. Het skiseizoen is ingedeeld in 4 verschillende periodes: promotieseizoen (begin en eind van skiseizoen), laagseizoen, middenseizoen en hoogseizoen. De liften draaien van 9 uur ‘s-ochtends tot 5 uur 's-middags. Vanuit Cómpeta bereiken we het skigebied per auto in 2 uur. Om de hele dag optimaal van het skiën te kunnen genieten kun je het beste ’s-ochtends rond 7 uur uit Cómpeta vertrekken om ’s-avonds om ongeveer 7 uur weer voldaan terug te keren. Een wandelvakantie in Cómpeta in de winter kan heel goed gecombineerd worden met een dag of een paar dagen skiën in de Sierra Nevada (een huurauto is dan wel aan te bevelen).

Wanneer u een dag wilt skiën behoeft u niet van tevoren vanuit Nederland een reservering te maken. U kunt hier ter plaatse bespreken (en van het weerbericht laten afhangen) op welke dag u gaat skiën. U behoeft slechts uw skikleding uit Nederland mee te nemen. Ski’s en skischoenen zijn in Pradollano voor een redelijke prijs te huur.

U kunt uiteraard ook langer in de Sierra Nevada blijven. Spanjeanders kan iedere accommodatie voor u boeken in het dorp Pradollano, van luxe vijfsterren hotel tot eenvoudig appartement.
Nadere informatie over de Sierra Nevada, het skigebied en de beschikbare accommodaties kunt u ook vinden op: http://sierranevada.es/en


Previous page: Landroversafari
Next page: Accommodaties Competa