Sierras Almijara y Tejeda, Montes de Malaga

 

Individueel Wandelarrangement Sierras Almijara y Tejeda – Montes de Málaga (9 dagen/8 nachten)

Bij dit arrangement verblijft u de eerste vier nachten in het kunstenaarsdorp Cómpeta. Cómpeta is een levendig plaatsje met gezellige (tapa) bars, terrassen en restaurants. Het grenst aan het natuurgebied Parque Natural de las Sierras Almijara y Tejeda en is dus een ideaal uitgangspunt voor een gevarieerde wandelervaring. U verblijft in een ruime tweepersoons kamer in Casa Hadriano, een gerestaureerd authentiek dorpshuis in het centrum, vlakbij het centrale plein en de kerk. Het is gezellig om ’s avonds te eten in een van de vele sfeervolle restaurantjes, die allemaal op loopafstand liggen. Uw ontbijt op één van de terrasjes op het kerkplein is inbegrepen.

Op dag vier wordt u naar Comares gebracht. Comares is een oud Moors vestingplaatsje bovenop de top van een berg. Vanaf hier heeft u prachtige vergezichten over de Axarquía en de kust. Met heldere dagen kunt u zelfs Marokko zien! Het plaatsje zelf is ook absoluut de moeite waard om te bezichtigen en u heeft daar ruim de tijd voor.
comares

Van daaruit wandelt u naar de tweede accommodatie, Finca Serrato, waar u de volgende vier nachten verblijft. Het is een wijnperserij van meer dan 200 jaar oud, midden in de natuur, aan de rand van het natuurgebied Parque Natural los Montes de Málaga. Rond Finca Serrato en in het natuurpark zijn diverse prachtige wandelingen uitgezet en er is zelfs een mogelijkheid* om vanaf Serrato naar de kust te wandelen. De accommodatie beschikt over sfeervolle kamers, terrassen, een patio en een zwembadje. Het ontbijt is hier inbegrepen en Finca Serrato heeft een uitgebreide menukaart voor het diner.

Reisperiode: Het arrangement kan het hele jaar worden geboekt. In juli en augustus kan het erg warm zijn dus minder geschikt om te wandelen. De duur en inhoud van het programma kunnen desgewenst worden aangepast. Vraag vrijblijvend een prijsopgave.

Niveau: De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en enige wandelervaring. De zwaarte van de wandelingen is variabel en kan aan uw wensen worden aangepast (u kunt b.v. ook een rustdag inlassen). In het voorgestelde programma zit een mooie opbouw en variatie van wandelingen.

Programma

Dag 1 - Aankomst Cómpeta, eventueel kleine inloopwandeling 1-2 uur.

Dag 2 - Wandeling in het natuurpark, naar keuze 3 tot 5 uur.

Dag 3 - Transfer naar voormalige waterkrachtcentrale middenin het natuurpark, vanwaar u terug wandelt (naar keuze in 4 uur of in 5-6 uur) naar Cómpeta.

Dag 4 - Transfer naar Puerto del Collado in het natuurpark (hoogte 890 m). Vanaf daar heeft u een overzicht over een groot deel van de rondwandeling; u wandelt naar het verloren dorp Acebuchal (met bar) en terug naar Cómpeta, 6-7 uur.

Dag 5 - Transfer naar Comares. Wandeling door het plaatsje en trektocht naar Finca Serrato, ca 5-6 uur. Uw bagage wordt nagebracht.

Dag 6 - Transfer naar één van de startpunten in het natuurpark Montes de Málaga. Hier zijn 10 routes uitgezet die onderling combineerbaar zijn. U bepaalt dus zelf de route, de duur en de zwaarte. Op sommige plekken heeft u een spectaculair uitzicht over Málaga en de kust. Op het einde van de wandeling wordt u weer opgehaald. (duur; variabel)

Dag 7 - Wandeling vanaf Serrato naar de río seco (droge rivier) El Rute en aan de andere kant van het dal weer naar boven om een kijkje te nemen in de ruïnes van Lagar (perserij) El Rute. Daarna gaat de wandeling verder richting natuurpark Montes de Málaga waardoor u uw weg vervolgt naar Venta (herberg) de La Nada. Hier waant u zich 70 jaar terug in de tijd en kunt u genieten van een lunch. Na de lunch wandelt u via een andere route tussen de olijf- en amandelbomen terug naar Serrato. (6-7 uur)

Dag 8 - Transfer naar Colmenar (Capital de la Axarquía). U wandelt eerst door het plaatsje en vervolgens tussen de amandel- en olijfgaarden terug naar Finca Serrato ( 4 uur), of transfer* naar startpunt in het natuurpark van waaruit u door het park en olijf- en amandelbomen naar het kustplaatsje El Palo wandelt, waar u kunt genieten van een uitgebreide late lunch aan het strand. Aan het einde van de middag wordt u weer opgehaald.

Dag 9 - Vertrek uit Finca Serrato, transfer naar bushalte Colmenar

Maaltijden
De ontbijten zijn inbegrepen. Verder bent u uiteraard vrij te gaan eten wat en waar u wilt. In Competa en Comares zijn veel gezellige restaurantjes. Bij Finca Serrato kunt u diverse maaltijden bestellen. Ook is er de mogelijkheid voor een diner of lunch bij de op enige afstand liggende venta’s (herbergen).

Arrangementsprijs
Individueel 9-daags wandelarrangement € 280,- per persoon (bij minimaal 2 personen).

Inbegrepen
Alle overnachtingen met ontbijt in de genoemde accommodaties in 2-persoonskamers en suite, lokale transfers Cómpeta, transfers Cómpeta-Comares en Finca Serrato-Colmenar, bagagevervoer van Cómpeta naar Finca Serrato, uitgebreide Nederlandse routebeschrijvingen en kaartmateriaal.

Niet inbegrepen
Transfers vliegveld (tegen meerprijs mogelijk). Overige maaltijden en consumpties. Eventuele transfer kust-Finca Serrato*.

Vervoer
Wij raden aan een retourticket naar Málaga te kopen. Er zijn veel goedkope lijnvluchten naar vliegveld Málaga. Vanaf het vliegveld vertrekt ieder half uur een bus naar het busstation van Málaga, ritduur ca. 20 minuten, ritprijs € 2,- (2013). Vanaf het busstation vertrekt een bus naar Competa, op weekdagen om 11.30, 13.15 en 18.30 uur, op zaterdagen en feestdagen om 13.15 en 18.30 uur en op zondag om 10.30 en 20.00 uur, ritduur ca. 1½ uur, ritprijs € 4,10 (2013). Uit Colmenar vertrekt de bus naar Málaga op werkdagen om 7.15, 08.00, 9,15, 10.15, 14.15, 16.15 en 18.45 uur. Op zaterdag 08.45 en 16.30 uur en op zondag 09.45 en 17,45 uur. Ritprijs € 1,90 (2013).

Het arrangement kan uiteraard ook worden verlengd of in omgekeerde richting gedaan worden