Trektocht Sierra Nevada
Eerstvolgende trektochten: 2 - 9 juli 2019 en 20 - 27 augustus 2019
(max. aantal deelnemers per tocht: 12)
Prijs € 578,- per persoon op basis van half pension tijdens de trektocht (ontbijt en diner),
Bijzondere 8-daagse wandeltrektocht met oversteek over het gebergte en met beklimming van de hoogste bergen: Mulhacén (3483 m) en Veleta (3394 m) onder leiding van een gekwalificeerde Nederlands sprekende gids en tot slot gelegenheid tot bezoek aan het wereldberoemde Alhambra in Granada.


sierra nevada1

Bekijk onze tocht op YouTube - Sierra Nevada Trektocht

Als hoogste gebergte in Zuid Europa kan de Sierra Nevada gevaarlijk zijn voor de niet ervaren wandelaar. Het weer in de bergen kan snel omslaan en de weersomstandigheden aan de ene kant van het gebergte kunnen heel anders zijn dan die aan de andere kant. Maar wanneer verantwoord met de risico’s wordt omgegaan, is er geen reden dit gebergte te mijden, integendeel. Hier kan fantastisch worden gewandeld! Wij voeren als enige deze bijzondere trektocht al meer dan 10 jaar uit.

De eerste 3 nachten overnacht je in Cómpeta om te acclimatiseren, vandaar maak je met een ervaren berggids inloopwandelingen tot een hoogte van ruim 2000 m. Op dag 4 rijden we naar Capileira. Een microbus brengt ons vanuit Capileira naar een hoogte van 2700 m vanwaar samen met de gids de top van de Mulhacén (3483 m) wordt beklommen. We overnachten 1x in de Refugio Poqueira (2500 m) en lopen de volgende dag na de beklimming van de Veleta (3394 m) met de gids naar het skidorp Pradollano (2100 m) aan de andere zijde van het gebergte. Daar overnachten we in een luxe appartement. De laatste 2 nachten verblijf je in het centrum van Granada. In het natuurpark boven Granada wordt eerst met de gids een wandeling naar het watervoorziening systeem van het Alhambra gemaakt en de volgende dag kan ook het wereldberoemde Alhambra zelf worden bezocht.

Wij bieden deze groepsreis alleen midden in de zomer aan. De bergen zijn dan grotendeels sneeuwvrij, de kans op slecht weer is in die tijd minimaal en -ook al is het verder in Spanje erg warm- door de grote hoogte is het hier in het algemeen goed wandelweer. Zowel de Mulhacén als de Veleta zijn zonder hulpmiddelen te beklimmen, het is dus bergwandelen en geen bergklimmen.

Je kunt na deze mooie trektocht je Spanje-vakantie verlengen met bezoeken aan de culturele steden Cordoba, Ronda, Sevilla (zie onder Stedenreis Andalusië), een strandvakantie aan de kust of een rustige week in villa met zwembad in de bergen. Vraag ons vrijblijvend offerte.

Zwaarte

Deze reis is geschikt voor iedereen met een goede gezondheid en een behoorlijke wandelervaring

1e dag

Aankomst te Cómpeta, overnachting in comfortabel appartement.

2e dag

Ontbijt, inloopwandeling met gids vanuit Cómpeta (4 - 5 uur), diner en overnachting Cómpeta.

3e dag

Ontbijt, transfer naar Llanadas de Sedella (1600 m hoogte). Eerste hoogtepunt: Wandeling met gids tot 2067 m hoogte (top La Maroma). Duur wandeling 5 uur, diner en overnachting Cómpeta.

4e dag

Ontbijt, transfer naar Capileira. Tweede hoogtepunt: Transfer per microbus naar Alto del Chorillo (2700 m). Vandaar begeleide onvergetelijke wandeling naar de top van de Mulhacén (3482 m) en afdaling door het dal van de Rio Mulhacén naar de Refugio Poqueira (14 km/7 uur/hoogteverschil 980 m). Diner en overnachting in berghut (meerpersoonskamers en centraal sanitair). Zelf noodzakelijke bagage voor 1 overnachting meenemen in dagrugzak. Rest van de bagage wordt rechtstreeks naar het skidorp Pradollano vervoerd.

5e dag

Ontbijt in Refugio del Poqueira. Derde hoogtepunt: Wandeling met gids van de Refugio Poqueira klimmend via het woeste dal van de Rio Seco naar de top van de Veleta (3392 m) en afdaling aan de andere zijde van de bergketen naar het skidorp Pradollano (16 km/8uur/hoogteverschil 1200 m). Diner en overnachting in ruim appartement.

6e dag

Ontbijt in Pradollano. Transfer naar Granada (ca. 30 km). Begeleide wandeling boven het Alhambra langs de acequia real (8 km/2 uur/hoogteverschil 150 m). Overnachting in Hotel Salvador, een goed 2 sterren hotel in een rustig straatje in het centrum van Granada.

7e dag

Rustdag. Gelegenheid tot bezoek aan het Alhambra. Overnachting in Hotel Salvador Granada.

8e dag

Ontbijt. Einde wandelarrangement, per bus van Granada naar vliegveld Malaga (ca. 1,5 uur).

Bij de reissom zijn inbegrepen: Alle lokale transfers rond Cómpeta, transfer van Cómpeta naar Capileira, transfer van Capileira per microbus op dag 4 naar Alto del Chorillo, transfer van het skidorp Pradollano naar Granada. 7 overnachtingen in de aangegeven accommodaties in 2 persoons kamer op basis van half pension (ontbijt en diner) tot en met het ontbijt op dag 6. Persoonlijke begeleiding op alle wandeldagen door Nederlands sprekende gekwalificeerde gids. Vervoer op dag 4 van je zware bagage van Capileira naar Pradollano.

Niet bij de reissom zijn inbegrepen: Vliegreis naar en van Malaga. Bustransfer openbaar vervoer vliegveld Malaga - Cómpeta (€ 7,50), bustransfer openbaar vervoer Granada - vliegveld Malaga (€ 12,-, je krijgt daarvoor van ons uitgebreide instructies). Lunches en drankjes. In Cómpeta, Capileira en Granada zijn supermarkten, houd voor lunchkosten rekening met € 3,- tot € 5,- per dag. 1 persoons kamertoeslag € 124,-.
 

Walking Holidays in Malaga Walking in Spain
Walking holidays in Spain Walking in Malaga
Walking holidays in Andalucia Hiking in Spain
Walking holidays in Andalucia
Walking holidays in Andalucia
Hiking in Spain