Groepswandelvakanties Cómpeta

 

Archez Church Tower

Groepswandelvakanties Cómpeta Andalucia 2019
Vertrekdata 8-daagse wandelreis: ‘de mooiste wandelingen rond Cómpeta’: 19 februari, 16 april, 21 mei, 8 oktober en 19 november 2018. Prijs € 479,- per persoon op basis van half pension (ontbijt en diner). Het verblijf bij de reizen van 19 februari en 19 november is in ***hotel Balcón de Cómpeta. Het verblijf bij de overige reizen is in een van de gerestaureerde dorpshuizen.

Wij wonen al 19 jaar in het Andalusische bergdorp Cómpeta, grenzend aan het grote natuurpark Sierras de Tejeda y de Almijara, en laten je daar graag de mooiste wandelingen beleven. We lopen als groep middelzware wandelingen (4 tot 5 uur per dag met stijgingen en dalingen van 350 tot 500 meter per dag). Voor de ‘die-hards’ hebben we dagelijks een toegift. Zij kunnen b.v. ook op dag 7 de top van de uitdagende berg El Lucero (1779 m) beklimmen.

Programma van dag tot dag:

1e Dag
Aankomst te Cómpeta, diner en overnachting.

2e Dag
Ontbijt, rondwandeling vanuit Cómpeta, langs de rand van het natuurpark naar Canillas de Albaida, stroomafwaarts langs de Rio Cájula naar Archez en door wijngaarden terug naar Cómpeta ± 12 km/4 uur, hoogteverschil 410 meter, diner en overnachting.

3e Dag
Ontbijt, rondwandeling vanuit Cómpeta, langs het irrigatiekanaal naar Canillas de Albaida, stroomopwaarts langs de Rio Cájula en door een kloof in het natuurpark naar de Cueva de Agua en terug naar Cómpeta via een andere route ± 15 km/4½ uur, hoogteverschil 420 meter, diner en overnachting.

4e Dag
Ontbijt, rondwandeling vanuit Cómpeta in het natuurpark met beklimming van de Cerro Gavilán en de brandweerhut ± 14 km/4½ uur, hoogteverschil 500 meter, diner en overnachting.

5e Dag
Ontbijt, rustdag, optioneel kan een wandeling naar het strand gemaakt worden (terug per bus) of een stadswandeling in Málaga, diner en overnachting.

6e Dag
Ontbijt, transfer per Landrover naar de Rio Torrox, rondwandeling Acebuchal ± 11 km/4 uur, hoogteverschil 350 meter (mogelijkheid om terug te lopen naar Cómpeta 2 uur extra), diner en overnachting.

7e Dag
Ontbijt, transfer per Landrover naar de Fabrica de la Luz, driehoekswandeling langs de beek Arroyo de la Cueva del Melero naar de Puerto Blanquillo terug naar Cómpeta via de muilezelroute ± 17 km/5 uur, hoogteverschil 500 meter (mogelijkheid de top van El Lucero te beklimmen 3½ uur extra), diner en overnachting.

8e Dag
Ontbijt, vertrek uit Cómpeta.

Accommodatie
Het verblijf bij de reizen van 19 februari en 19 november is in ***hotel Balcón de Cómpeta op basis van een gedeelde 2-persoons kamer met privé badkamer. Toeslag 1-persoons kamer € 120,-. Het verblijf bij de reizen van 16 april, 21 mei en 8 oktober is in een van de gerestaureerde dorpshuizen in Cómpeta op basis van een 1-persoons kamer en een gedeelde badkamer. Elk dorpshuis heeft 2 tot 3 slaapkamers, een woonkamer, een keuken en badkamer. Korting bij verblijf in 2-persoons kamer € 50,- p.p.

Inbegrepen
Bij de reissom van € 479,- p.p. zijn inbegrepen: 7 nachten verblijf in eerder vermelde accommodaties op basis van half pension (ontbijt en diner), begeleiding op alle wandeldagen door gekwalificeerde Nederlands sprekende gids, alle lokale transfers.

Niet inbegrepen
Niet zijn inbegrepen: de vliegreis van Nederland naar Málaga, de bustransfer per openbaar vervoer van vliegveld Málaga naar Cómpeta (€ 7,50 p.p. vice versa), drankjes en lunches. Er zijn diverse supermarkten in Cómpeta, houd voor lunchkosten rekening met € 3,- tot € 5,- per dag.


Previous page: Competa 2 middelzwaar
Next page: Wandelen Cabo de Gata