4 Andalusische landschappen 

Individuele wandeltrektocht 4 Andalusische landschappen, met bagagevervoer, 14 dagen € 489,- p.p.

walking in spain

Andalucian Walking Tours

Andalusië biedt zoveel gezichten. Deze trektocht is geschikt voor iedere wandelaar, mét of zonder ervaring, en laat je een grote verscheidenheid aan Andalusische landschappen zien. Na deze vakantie kom je als herboren weer terug. Landschap 1 is het parque natural Tejeda y Almijara bij Cómpeta, je verblijft daar 3 nachten in Casa Hadriano en kunt kiezen uit meer dan 30 wandelingen in de omgeving. Joost neemt je graag een dag mee op één van zijn natuurtochten in het gebergte. Na 1 nacht in een Spaans hostal bij de indrukwekkende kloof van Ventas de Zafarraya, verblijf je de volgende 3 nachten in Landschap 2, de Pyreneeën van het Zuiden, bij Arend en Denise in de gastvrije B en B El Aguila Libre.

walking in spain


 

Ook hier zijn veel mooie wandelingen te maken. Landschap 3 is het landgoed Finca Serrato bij het parque natural Montes de Málaga, waar je de volgende 3 nachten verblijft. Rust en een ongedwongen sfeer zijn de kenmerken van het verblijf hier. Je kunt hier kiezen tussen de 10 wandelingen in het natuurpark of er is bijvoorbeeld de mogelijkheid het bergdorp Comares te bezoeken en terug te wandelen naar het landgoed. Een schitterende wandeling brengt je tenslotte in El Palo, Landschap 4, waar je de laatste 3 nachten in een mooi hotel verblijft, van alle gemakken voorzien. El Palo is de visserswijk van Málaga en ligt niet ver van het centrum van de stad. Het heeft een aantrekkelijk strand en vele strandbars en typische (vis)restaurants. Hier een relaxte afsluiting van je vakantie. Het hotel heeft ook fietsen te huur, de bushalte naar het centrum en het vliegveld ligt op 100 meter van het hotel.

walking in cork forests


Zwaarte

Licht, middelzwaar of zwaar: deze trektocht kan net zo licht of zwaar gemaakt worden als je zelf wilt. De wandelingen tussen de verschillende accommodaties variëren tussen de 5 en 7 uur, maar omdat er volledig bagagevervoer is kun je er ook voor kiezen om wandelingen van 2 of 3 uur te maken door een stuk met de bagageauto mee te rijden.

Aankomst en vertrek
Bij deze trektocht is een huurauto onnodig. Kies een vlucht naar Málaga die vóór 17.00 uur aankomt. Van het vliegveld vertrekt ieder half uur een expressbus naar het busstation Málaga (estación de autobuses), kosten € 2,-. Van het busstation vertrekt de laatste bus naar Cómpeta om 18.30 uur (op zondag om 20.00 uur), kosten € 4,10. Vandaar zijn de wandelingen, het verblijf en het bagagevervoer verzorgd tot het eindpunt van de tocht in El Palo. Vanuit El Palo ga je per stadsbus terug naar het vliegveld Málaga.

walking in spain Programma van dag tot dag

Dag 1 aankomst Cómpeta, oriëntatie of eerste wandeling, overnachting Cómpeta

Dag 2 keuze wandeling of luie dag, overnachting Cómpeta

Dag 3 keuze wandeling of natuurtocht met Joost, overnachting Cómpeta

Dag 4 bagagevervoer en trektocht, overnachting Ventas de Zafarraya

Dag 5 bagagevervoer en trektocht, overnachting Alfarnatejo

Dag 6 keuze wandeling of luie dag, overnachting Alfarnatejo

Dag 7 keuze wandeling of luie dag, overnachting Alfarnatejo

walking in spain

Dag 8 bagagevervoer en trektocht, overnachting Finca El Serrato

Dag 9 keuze wandeling of luie dag, overnachting Finca El Serrato

Dag 10 keuze wandeling of luie dag, overnachting Finca El Serrato

Dag 11 bagagevervoer en trektocht, overnachting El Palo

Dag 12 relaxen, overnachting El Palo

Dag 13 stadsbezoek Málaga of relaxen, overnachting El Palo

Dag 14 vertrek naar vliegveld


 

Prijs, accommodaties en boekingen

walking in spain

De prijs van € 489,- p.p. geldt op basis van 2 personen in een gedeelde 2-persoons kamer. Deze prijs is inclusief uitvoerige wandelinformatie en assistentie ter plaatse, alle lokale transfers en volledig bagagevervoer vanaf Cómpeta tot El Palo en 13 overnachtingen: in Cómpeta (2-persoons kamer met eigen badkamer), in Ventas de Zafarraya (2-persoons kamer met eigen badkamer), in Alfarnatejo (2-persoons kamer met badkamer op de gang, ontbijt inbegrepen), in Finca El Serrato (2-persoons kamer met eigen badkamer, ontbijt inbegrepen), in El Palo (mooie hotelkamer in rustige buurt op een paar minuten lopen van het strand). Er zijn dus 6 ontbijten inbegrepen en geen verdere maaltijden op plekken waar meer dan voldoende keus is. Kijk voor meer beelden van de accommodaties op de websites: Aguila Libre (Alfarnatejo), Finca Serrato.com (Montes de Málaga) of www.spanjeanders.nl (Cómpeta). Via elk van deze websites kun je deze trektocht boeken. Voor 1 persoon of groepjes van meer dan 4 personen, vraag een offerte.